See PRO editionSee PRO edition
See other templatesSee other templates

 ΕΠΑΛ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

 Ένα σχολείο δραστήριο, ανοιχτό στην κοινωνία, δημιουργικό...

 

communicate

Βρείτε μας...

Τετραήμερη εκδρομή Α' & Β' Λυκείου στην Κέρκυρα

Μετά από δύο χρόνια απαγόρευσης των εκδρομών, λόγω της γρίπης Covid-19, το σχολείο μας πραγματοποίησε ύστερα από την έντονη επιθυμία των μαθητών της Α’ & Β’ τάξης, εκδρομή στην Κέρκυρα. Η εκδρομή διήρκησε 4 μέρες (3-6 Μαΐου 2023).

Παρόλο που η ευθύνη μας είναι τεράστια, η κούραση απίστευτη και το ξενύχτι μέχρι τις 4 το πρωί καθημερινό, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι οι μαθητές μας είναι στα δωμάτιά τους ασφαλείς , δεχθήκαμε να πραγματοποιήσουμε την πολυήμερη εκδρομή.

Η Κέρκυρα επιλέχθηκε για άλλη μία φορά, γιατί μπορούσαμε να καλύψουμε τη θεματολογία των 3 προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Α. «Ανακαλύπτω τα επαγγέλματα του μέλλοντος» : Η μελέτη της Κέρκυρας απέδειξε ότι το γεωγραφικό και ιστορικό της υπόβαθρο, επιτρέπει να εξελιχθούν στο νησί και άλλες μορφές τουρισμού εκτός από τα κλισέ πρότυπα (θρησκευτικός, μουσικός, αθλητικός).

Β.   «Ο γύρος της Ελλάδας σε ένα παιχνίδι»: Στην Κέρκυρα αναπτύχθηκαν δύο αθλήματα όχι τόσο γνωστά στην Ελλάδα, το Πετάνγκ, ένα αθάνατο υπαίθριο παιχνίδι στο χρόνο, όπου το μόνο που χρειάζεται είναι ανοιχτός χώρος και καλή παρέα και το κρίκετ, ένα ήρεμο και ψυχαγωγικό παιχνίδι, το οποίο εμφανίζεται πρώτη φορά στην Κέρκυρα όταν ήταν υπό αγγλική κατοχή.

Γ. «Περιβάλλον, Αειφορία, Ανακύκλωση, Πολιτισμός»: HΚέρκυρα είναι ένα αληθινά πράσινο νησί και η βλάστησή της είναι μία έκρηξη ζωής. Από την άλλη, η προσέλευση τουλάχιστον 2.000.000 τουριστών το χρόνο θέτει σε κίνδυνο τα φυσικά της τοπία και την βιοποικιλότητα.

Επισκεφτήκαμε με ξεναγό όλα τα ιστορικά κτήρια του νησιού, περπατήσαμε την παλιά πόλη της Κέρκυρας, που είναι από τα πιο γραφικά μέρη της Ελλάδας με τα χαρακτηριστικά καλντερίμια (τα γνωστά Καντούνια) στα οποία συνυπάρχουν αρμονικά Βενετσιάνικα, γαλλικά και βρετανικά κτίρια με ιστορικό, πολιτιστικό και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Από κάθε δρόμο άκουγες τις συγχορδίες από πνευστά κάποιας από τις 16 φιλαρμονικές που έχει η Κέρκυρα. Βέβαια, όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα με το μοναδικό πυργοειδές καμπαναριό του, το οποίο αποτελεί μοναδικό μεταβυζαντινό μνημείο.

Φυσικά, δε θα μπορούσε να λείψει βραδιά χωρίς έξοδο με ελληνική και ξένη μουσική.

Στην εκδρομή συμμετείχαν 70 μαθητές της Α’ & Β’ τάξης, με αρχηγό την κα Ζαγγελίδου Ελπίδα και συνοδούς, την κα Καραπουλατίδου Αθανασία, την κα Καραβασιλίδου Ελευθερία και την κα Κούση Μελπομένη.

Για άλλη μία φορά, η γνώση και η διασκέδαση συνδυάζονται με τον καλύτερο τρόπο, μαθητές και καθηγητές γίνονται μία παρέα έξω από το ελεγχόμενο περιβάλλον της τάξης. Η εκδρομή δημιούργησε δυνατές εμπειρίες σε μαθητές που είχαν την τύχη ή την ευκαιρία να ταξιδέψουν για πρώτη φορά στη ζωή τους, να γνωρίσουν την εμπειρία του ομαδικού ταξιδιού, να βιώσουν την κοινωνικοποίηση και να μάθουν να σέβονται τα μέρη που επισκέπτονται.

Αγαπημένοι μας μαθητές, όσο υπάρχουν καθηγητές που οργανώνουν εκδρομές να συμμετέχετε και αγαπημένοι γονείς ευχόμαστε πάντα να είστε στο πλευρό των καθηγητών και να υποστηρίζετε όλες τις δραστηριότητές τους.

Σας ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία που είχαμε προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εκδρομή.

imagep

arrow green    logoiconfnl3

Μία εφαρμογή του τομέα Πληροφορικής για τους κινδύνους στο Διαδίκτυο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

qrcode epal

 

Διασχολική συνεργασία 1ου ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων-2ου Γυμνασίου Αμπελοκήπων

ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ

ΕΜΠΝΕΟΜΑΙ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ

Διασχολική συνεργασία 1ου ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων-2ου Γυμνασίου Αμπελοκήπων

 

Στατιστικά Χρηστών

Σήμερα144
Χθές77
Αυτή την εβδομάδα1153
Αυτό το μήνα5560
Σύνολο329188

Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023 21:21

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Guests : 5 guests online Members : No members online

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 5 επισκέπτες και κανένα μέλος

1o ΕΠΑΛ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ 2011-2021  | Ανάπτυξη & Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Παπαδάκη Αναστασία ΠΕ86 | 2019-2020 Καραβασιλίδου Ελευθερία ΠΕ86